Sunday, August 29, 2010

BOY FREN Vs BEST FREN

Assalamulaikum..

Malam ni saya rasa nak kongsi pendapat sket pasal boy fren vs best fren(male)...

b4 tu, saya mahu korang pk especially ladies, ok.. antara ur bf n ur best fren(male) who's important to ur life??

kawan...kekasih....kawan.... kekasih....kawan... kekasih....2 2 aku perlu....kawan, adekah selamenye bersama kite???? kekasih, adakah selamanya setia??????? angry11 angry11 angry11

off course ur answer is ur Boy fren kan??hehhe...saya stuju sgt2 tu... tapi ada sesetengah wanita lebih pentingkan fren(male) dari BF.. tergugat tak korang rasa especially boy..?? tergugat gler kn??

ok... straight to the point...

Ramai orang mengutamakan kawan dari kekasih...
dan ada juga mengutamakan kawan kerana kekasih...
korang tergolong dari yang mana...???

hadirnya seorang kekasih sejati adalah sebagai pelengkap kehidupan dan mengisi kekosongan hati ...hadirnya kawan sebagai sahabat sejati ...berkongsi segala suka duka dan teman sepermainan dan belajar ....

Antara kawan dan kekasih Yang mana harus dipilih..?
kawan pengubat kesunyian,
kekasih penyembuh kelukaan.

Antara kawan dan kekasih yang mana harus didahulukan..?
kawan tempat mengadu,
kekasih tempat bermadu.

Antara kawan dan kekasih Keduanya tak bisa disisih...
kawan menghulurkan bantuan
kekasih menghulurkan sokongan.

Antara kawan dan kekasih Keduanya diperlukan...
kawan sekuntum senyuman,
kekasih sepenuh perhatian

Antara kawan dan kekasih Bilakah akan bersatu...?
kawan sejujur kata,
kekasih setulus setia
kekasih silih berganti Kerana tiada kesefahaman.. tetapi kawan sentiasa disisi mendengar masalah dan mengambil berat tentang diri kita

JIKA kawan itu kekasih...dan kekasih itu kawan...
perlu lah dihadiahkan "Sedalam lautan Setinggi kayangan" kerana "Kasih sayang tiada sempadan" tapi sayang...
kekasih tetap kekasih...
kawan tetap kawan...
perbezaannya terlalu ketara..

begitulah lebih kurang critanya...

for me...
Kawan memang la penting didunia ini...sebab kita leh berkawan dengan siapa-siapa sahaja yang kita suke...bile berkawan kita tiada halangan..
kita boleh bergurau senda,making a fun.not to be serious with each others...
even bergaduh n bertekak pn bleh baik kembali...mana kita pergi akan sentiasa ada kawan...
kawan neh mana2 ada..

tp kekasih????kekasih memng satu tp xtaw lah lau ada yg kekasih sampai 4-5org...kekasih bile kita memerlukan dia..mesti dia tiada disamping kita,,,:cry:...at last kawan yang dicari...
tp betul ke camtu??
kekasih neh kene jaga hati n perasaan dia sepenuhnye...lau tidak...selamat jalan juliet lah..ekekke....kekasih kuat cemburu dr kawan....kekasih jugak cepat terasa...


friends is more better then lover...??
but dlm hidup kita,kita memerlukan org yang menyanyangi kita n mencintai kita...
so,org itu ialah kekasih kita yg mana bleh memberi kebahagian pd kita,,
so sebenarnya kedua2 nye adalah penting dlm kehidupan kita....... grin
antara kawan dan kekasih...kedua2 hati mereka kita kene jaga supaya ikatan dlm perhubungan sentiasa berkekalan...


AWAS!!
Jgn terlalu percaya kepada kawan coz now, kawan boleh makan kawan...
paham tak??
maksudnye, ada udang disebalik mee..
soal hati susah diduga...
mgkin niat kita hanya untuk berkawan, tapi fikirkah anda kalau2 die jatuh hati kepada anda???

akhirnya jadi lah macam nie.....


or like this...


so my suggestion,
Jadikanlah kekasih mu itu sebagai kawan....kwn semasa susah senang, kwn sehidup semati, kwn yg sanggup berkorban apa saja, kwn sumpah setia, kwn suka duka...kwn janji setia, kwn siang & malam..... hargailah die seadanya...

sekian.. Wasslam...

MnBz
█║▌│█│║▌║││█║▌│║▌║
© OFFICIAL PAGE ©

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

6 orang yang peramah:

ann88mynx said...

huhu,...it is a hot topic lately,..right?...yes,..what u said is totally right,..99.9% right,...but it also depend on others,..what human thinks,likes n hates is not same,..it is different,.thats y it is said human are unique,....

Mark Peace said...

yeala.. memang human are unique... lain orang lain cara.. thankz sudi bace..

♥♥♥ EiDa SyuHaiDa♥♥♥ said...

that's good article...Kuang3x... (0_0)

Mark Peace said...

ni base on my experience la... i tulis base pe yang orang bgtau i..

PuRpLe GiRLz said...

Syabas... Penulisan yg bgus...(**,)

Mark Peace said...

mane satu ur blog ni??

Post a Comment