Saturday, August 28, 2010

Salam Pengenalan ~~~~



ASSALAMUALAIKUM...

NI HAO..

THIS IS MY FIRST ENTRY...
Sebelum saya pergi dgn lebih lanjut, tak sah kalau saya tak kenalkan my background dulukan..??so saya mulakan entry ni dengan memperkenalkan sape saya n family saya...


First, saya kenalkan org yang terpenting dulu dalam hidup saya, tanpa mereka tadala saya kat dunia ni.. Ayah saya.. Zainudin Bin kadir... Umur 59tahun..Dulu kerja kat AADK bachok n dah pencen 4 tahun yang lepas.. abah tak berapa sihat coz ada penyakit buah pinggang.. skrg da makin stabil n perlu wat dialisis 3X a week.. seorang yang tak banyak cakap(kalau org tak kenal memang seram la)hehehe..

latest pic...makan ABC

next, about my mum.. name diberi oleh mok jaro(nenek), Che Yah bt Daud... Umur 55 thun.. Tak kerja not mean tak buat pape kat umah.. ma spend masa die ngan menjahit... tu memang hobby ma.. byk kali dah lakukan percubaan untuk pencen tpi tak berhasil coz ma da ada loyalty customer.. kalau ma pencen alamatnya tak berbju la org tu(lebih kurang gtu la critenye).. ma ni agak spoting la.. boleh gurau2 and die tak trase kalau kate bukan2 kat die(tp jgn terlalu melampau la).. panjang lak citer ma ni.. tp BEWARE!!! jgn bgi die ceramah.. sbb ceramah die boleh mengalah Ustazah Bahiyah...hehehe.. cara nak stop ma ngepek(berleter) dengan merakam ngepek die.. automatik stop..

ala.. tutup mulut lak ma..

ok... habes da introduce org plg penting dalam idup ni.. nak continue ngan my sibling plak..
agak boring la sket part ni sbb adikbradik saya terlalu ramai... tapi takpe.. tak nak bace skip jea.. hehehe

1 Brother..

Saiful Nizam Bin zainudin.. umur 35thun.. Menetap di Kuantan.. kerja die melawat tapak.. (site visit)...dan sudah beristeri yg bernama Wan Rosemawatie(wan ema).. kak epar yang paling spoting n leh masuk geng... mereka dapat 2 orang zuriat, kakak, Safeeya Nafeesa n adik, airiel aishafiey.. kakak cukup bijak coz slalu dapt no 1 n adik plop dapat no 1 jugak.. tapi 1 last kan adik.. takpe.. sbb adik kecik lagi.. kuat main BEN TEN kot..hehe.. pic?? ada2...

tgk.. betul no 1..


2nd brother

Shamsul Amery Bin Zainudin... umur 32thun.. menetap di Nilai... Seorang tentera NAVY (kapten kot pangkat die).. beristerikan Nur Azlinawaty n mendapat seorang zuriat yang ensem cam papapieh yg diberi nama Ahmad Ammar Danish (b0y) berumur 4 tahun yang petah bercakap.. semua die tau kalau cakap pasal atromen..cita2 Polis. hehehe..


3rd brother

Sharol Azuan Bin Zainudin.. umur 30thun.. n baru pindah kat kuantan.. dan sudah beristeri.. Rohaida Abd Rahman..seorang guru yang suka smile.. blum dapat zuriat lagi.. ada rezeki dapat la.. die kerja lombong Emas (Engineer) kat manado, indonesia. (Eh.. bahaya tu..Indon kan anti ngan Malaysia sekarang).bunyi cam kayakan lombong emas.. tapi bukan leh wat balik mas pun.. tp in reality memang berduit(nak sebut kaya takut lebih2 plak).. 10000 USD permonth sape yang tak nak kan.. kalau saya, hrm.. Ferrari??fairlady?lamborgini?evo10? saya bli.. bile saya nak jadi cam die?? mimpi kot..tapi bukan mustahil.. rezeki ditangan Tuhan.. tp die tak.. berjimat cermat.. simpanan hari tua..kerja swasta bile2 bleh ilang kerja.. tapi leh buat duit..tapi yang bagus die always n slalu tlg ma n abah.. every month masuk alaun kat rumah...ada gak 2x sbulan..(hak lain2 tu masuk jugak tapi JARANG2)hahaha..so, dalam ramai2 die yang paling berjaya... bak kate org tua2, "dop nyesal mok pok pero die..buleh tupe.."(bhasa kelate)
p/s: kalu ad duit lebih2 hulur la sket.. haha.. hutang 1000 ngan die pun saya tak bayar lagi.. adoi... takpe slow2.. ni die kalau u all nak kenal...


4th brother

Namenye Suhaizu Azlan Bin Zainudin.. umur 28thun.. tak bini2 lagi... baru2 ni sibuk nak beristeri tapi tak jdi.. camne nak kawen kalau duit takdekan.. takkan nak bg anak isteri makan pasir nanti.. Die ni seorang yang pemalas sket.. Dri sekolah menengah lagi suka ponteng n sesuai la ngan ape yang die peroleh sekarang.. hope bile die kerja ngan pak sdre(ayah ngoh) die boleh ubah life die.. hope die leh ladi orang boleh berdiri diatas kaki sendiri.. gambar?? erm.. takde pic die sbb susah nak jumpa ngan die..

5th my 1 ever sister


Siti Shahira bt Zainudin. umur 25.. die lebih dikenali bgai Ustazah rock.. Ustazah??Y?? kerjayanye sgbai guru KAFA.. habes STPM tak dapat cont mane2 then die mula mencari pengalaman kerja..kerja kilang la, secret recipe la, tadika la n last2 dpt Guru Kafa.. kerja yang mulia... Kerja tulah yang mengubah idup die..takpe la wa, asalkan cikgu..baru jea kawin 2bulan lepas.. husband die bername Mohd Shafri(abe jef) kerja sbgai juruteknik JKR.. baby?? takde lagi.. kalu ada pon dalam perut kot.. kikiki..Nasib baik la die ada kat umah, bleh la teman ma n abah... hilang gak sunyi mereka..


6th.. ehem.. me...


hehehe.. name diberi Muhammad Nafis Bin Zainudin.. Em.. kenapa semua name bermula 'S' tapi saya 'M'.. bukan anak angkat k.. memang takde name dah kot.. name nafis ni abah berebut2 ngan anak sdare die sbb nak letak name ni..akhirnye dapat kat saya..Umur rahsia(muda lagi).. single n available.. hehehe.. Dulu memang ada gf. tipu kalau tada. tapi da brake off about 2weeks ago.. coz kami tak sependapat, asyik gaduh n tak bleh nak trime each other.. Sedih?? erm.. adala mula2.. tpi, nasib baik ada someone tu, memang baik sgt2 ngan saya.. die la yang bantu saya supaya hati sy ni tak terasa sgt kehilangan my x tu.. nak sebut name ke?? ok la.. bg hint.. name die, A*******N.. thankz untuk awk coz wat saya happy.. kebahagiaan dalam perpisahan.... ok dah.. saya blaja kat UITM KB.. BBa in Marketing.. 2thun lagi insya'Allah habes..emm.. macam sesi perkenalan dalam kelas la plak.. ensem?? em.. boleh la.. bile lagi nak puji diri sendiri..haha..seorang yang sensitif.. sensitif gler ah..kawin 3 tahun lagi lepas da bli evo10..haha.. besar tol angan2.. moto hidup aku.. No body is Perfect.. im no body.. tah pape...
ni jea kot crita saya.. tak da yang spesel..

ni gambar ku yang latest..

gambar nga makan chimchum..hehehe

7th my sister

Siti Nur Syamimi Binti Zainudin.. umur 21thun... sekarang blaja kat Kolej Profesional MARA.. cost Accounting.. Die tak pasti betul ke tak cost yang die dapat tu.. coz die sgt2 lemah matematik.. macamane nak blaja AC kan?? takpe la mi.. try dulu... die jgak sorang budak yang tak dengar kate(degil).. ape yang dia nak lakukan, die akan lakukan.. ish2. susah betul.. tak kene sket mrajuk(cetung).. kalau bab mengedit gambar, ha.. die pro..maklum la blaja pasal komputer.. tpi blaja nga saya gak semua tu.. hahaha...bab bergaya n shoping, no 1... suka pakai baju transparen..(katenya bibik)..papun mie, moga dapat habeskan AC tu dengan jayanya..




8th my little bro

Muhamma Nazreen.. berumur 16tahun... bersekolah di SMK(a) Tok Bachok.. perkara yang paling mangejut kan our family bila die dapat 9As in PMR 2009.... dan sekali gus memecahkan rekod our family... byk habuan die dapat hasil kecemerlangan yang die perolehi seperti, hp nokia 5800 expresmusic, wang tunai rm900, meja pingpong(dalam proses tempahan sbb ado org(toke emas) janji cuti skolah die nak beli).. seorang yang pemalu n bercita2 tinggi iaitu nak melanjut kan pengajian kat Negara yang bersalji.. ma suruh die pergi Mesir, tapi die ckp kat mesir panas..hahha.. Papepun,kita doakan moga cita2nya tercapai..

piala dunia ko tu??

9th... extra

si putih... aik.. ada gak ke name org si putih..?? bukan la... putih ni sekor kucing... saya anggap die antara my family gak.. sbb die comel.. gebu.. kucing ni abah yang bawak balik dari kedai peringat.. mula2 memang comot gler. tak de sape yang pandang die. lepas 2 mgu, ada perubhan.. saya slalu mandikan die n bagi die makan makanan yang dalam tin..lepas 3mgu bulu putih makin lebat... ramai plak yang berminat n mintak.. hehe.. sory.. tak bg punye.. 4 mgu lepas, putih melahirkan baby.. tpi sekarang kesemua baby die telah ilang....(mood sedih).. 2 ekor dicuri n 2 ekor lagi era yang hilangkan...(tiada maaf bgmu wa)..hehe

si putih yang nakal..

sekian sahaja dari saya untuk 1st entry... thankz...
pecah kaca pecah cermen.. sudah bace harap comment...
hehehehe...
WASSALAM... :)
MnBz
█║▌│█│║▌║││█║▌│║▌║
© OFFICIAL PAGE ©




Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

6 orang yang peramah:

simplegurl said...

walllaweyy.....welcome to blogger world!!hebat kot ur introo....not bad!!hmm...i had read bout urself!!great!!hepy sokmo deh...heee.... =)

Mark Peace said...

huhuhuhu.. thankz chu...

SYUHAIDAH- - - -@ DaA said...

that's good....Gud Luck in ur Blog...huhuhu(0_0)

Mark Peace said...

thank gak ngokngek...

mie said...

huh..well done pis..
tp bab ngutuk mie 2 xleh g...

Mark Peace said...

nati pis wat crito sdp2 untuk mie deh..

Post a Comment