Thursday, September 9, 2010

MALAM SYAWAL

ASSALAMUALAIKUM....

12.00mlm?? syawal datang..syawal datang...
hehehe.. gimik2... plan nak g wakaf che yeh tadi kul 12.. tapi tak jadi coz jalan jem truk.. frust gler.. sory u....

eh.. sedar tak??
Ramadan telah meninggalkan kita....
kejap jeakan..
pejam celik pejam celik, da masuk syawal...

syahdu sgt2 malam nie bile dgr putaran lagu2 raya...
dialunkan dgn tasbih2 raya...
dgn suara anak2 saudara yang riuh rendah...
bergabung dgn dentuman mercun2...
yang sunyi bertukar haru biru....

sedih... em... memang sedih..
stahun lagi ramadan akan kembali....
moga amal ibadat ku kpdNya makin bertambah..
berat badan ku plak macam mane?? adakah akan mentain or makin uP??
aduh... risau tul.... hope leh mentain la.. bukan senang nak trun 5kg dalam masa 1bulan..

gembira.. em.. sgt2 n memang gembira...
semua ahli keluarga berkumpul..
bukan senang nak jumpa semua macam ni...
sekali stahun jea kot...
raya ke 4 ni ada gathering besar2an kat umah paksdara yang akan mengumpulkan semua ahli keluarga n sanak saudara.. byk activity da plan.. moga hubungan antara sanak saudara bertambah erat..

pada malam syawal yang sgt hening ini,
saya ingin mengucapkan


SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
MAAF ZAHIR & BATIN


kepada:
  • kedua ibubapa saya(ma n abah)
  • adik bradik saya( 8orang)
  • epar2 ku(4 orang) ank saudara tak pe..
  • sanak saudara(keluarga ayah long,ayah ngoh,pak muda, paksuman.pakdo n mek)
  • someone special n family.. (u la, sape lagi... termasuk som deh?)
  • my family kat kedah tu..(ingat ka kat cheq ni??awat diam ja??)
  • kawan2 BMB3MB(kampus KB), kawan2 kat machang..
  • n semua kawan2 yang mengenali diriku ini...
mohon ampun dan maaf sekiranya ada salah and silap secara ter sengaja or tak sengaja... slalu gurau2 kasar ke, terkasar bahasa ke, tertengking ke, tersinggung ke, tercubit ke, maafkan yer.. semoga aidilfitri kali ini memberi makna buat kita semua.... Insya'Allah..

WASSALAM...


MnBz
█║▌│█│║▌║││█║▌│║▌║
© OFFICIAL PAGE ©


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

6 orang yang peramah:

ann said...

sape yg u maksudkan tue?,...
i ke,.kikiki,..
selamat hari raya tayam,.maaf zahir batin,..
ore tumgu dio d wcyeh,.apo ni,.smale an bwk byak tumo roti n jemm

Mark Peace said...

a'a.. yerlatu kot..
haha... nak keklos atah jale ko??
padam muka.. sape suh g...

ann said...

emm ado kot2 plop,..ooow,..tuju kokre len erk ni?emm malu nyo sayyo,...
eleh,..sapo suh g,..dio la suh gi nyo,..wat2 tnya plop

Mark Peace said...

hehehe.. sory yunk.. not my fault.. alah.. tul lah tu.. u lah...nak sebut name kow?? sebut kang kang kang...

My MiRa said...

dua pupu.mirah g umah 2 pupu semalam..hehe tapi dua pupu tak dok....hahahah..

Mark Peace said...

eh... ada lah.. mirah jah dop napok kot.. kita jong angkat air.. angkat makanan ko pauk2 awak... pahtu kua jap umah member..

Post a Comment