Tuesday, September 14, 2010

Meriahnya raya 2010

ASSALAMUALAIKUM...

Hai2...Selamat hari raya n salam satu Malaysia...!!
da agak lame tak update blog ni.. maklum la sibuk berhari raya...
raya ke lima baru sempat nak jenguk blog..
sonok tul raya tahun ni...
yeala.. semua adik bradik pulang kekampung..
susah nak kumpul ramai2 camni slalu..
4 hari berhari raya macam2 activiti n jemputan ke rumah terbuka sanak saudara dan kawan2..
k.. entry kali ni nak kongsi sket pengalaman hari raya saya.. dari hari raya pertama hingga ke-4...

HARI PERTAMA

hari pertama ni yg paling best..
macam biasa, bgun pagi2 lagi, mandi sunat hari raya, pakai lawa2, makan2(kuzi roti jala n satay) n pergi smyg raya..

nyum2x...

da siap smyg raya saya n family bermaaf2an la.. start yang sulong sampai la bongsu...diikuti anaksdare ku yang cute miut..

ma n abah...

anak sulong...

hingga...

anak bongsu

da setle semua, ada sesi fotografi.. tahun ni kitaorang import khas photoghaper Hafifi(pipi)..
kat bawah ni bisness card die.. sape2 nak kawen or suka bergambar2 bleh la calling2 die.. murah jer.. harga anak branak..hehe.. (tlg promote untuk pi.. kemah??)

kat bawah ni adalah antara gambar yang telah diambil...

all my family.. dua orang tiada dalam gambar...


selesai bergambar, kitaorang bergerak menziarahi pusara nenek moyang n saudara mara... activiti ni wajib setiap tahun menjelma hari raya..

doa seorang anak kepada ibu dan bapanye..

hadiah dari seorang cucu untuk datuk , nenek n saudara mara...

bersihkan kubur...

sedekahkan al-Fatihah beramai2.....

bila da selesai ziarah kubur, kami mulakan aktiviti menghabeskan makanan kat umah sanak saudara..nyum2x...hehehe


RAYA KE-2

Tahun ni, kitaorang buat open house raya ke-2.. slalu raya ke-3.. menu tahun ni, nasi minyak... penat.. memang penat.. ramai yang datang beraya.... dapat jumpa ramai saudara mara n kawan2 yang da lame tak jumpa... thankz kepada yang datang...


antara tetamu yang hadir..

Malam tu plak pegi open house umah pak sdare..
menu: BBQ... sedap2... (thankz to pakmuda n sekeluarga)

RAYA KE-3

raya ke-3 plak ada open house umah Maksdara (Cik long).. majlis start kul 12.. Menu: spageti, pasta,rojak n roti jala.. fuh.. best makanan chef ida.. semua menu saya try.. hehe.. (thankz to ciklong n keluarga)..
ptg tu plak, g raya umah member kat salor...
Menu: laksa penang.. aum.. favourite tu... tapi makan sket jer sebab malu.. hehhe..
(thankz to an n family)..
da balik umah, trus pegi umah paksdare untuk persiapan kenduri kesyukuran..
tlg mane2 yang patut..

potong daging rusa. pandai kew??

menu: rusa masak kerutuk n nasi miyak..best2.. malam tu ada majlis tahlil dan solat hajat.. majlis berakhir dengan tayangan slide show (anak cucu n cicit Hj Daud Awang dan Hjh Zaharah Abdullah) n letupan bunga api.. meriah gler..

nak tgk slide show? click here

RAYA KE-4

open house kat umah paksdra(paksuman)... majlis ni diadakan besar2an sempena mengumpulkan semua anak cucu n cicit pok teh daud n mok teh jara.. tak penah lagi wat majlis gni.. hampir 1000 tetamu yang diundang.. meriah.. memang meriah..

Publish Post



malam tu plak ada perlawanan bowling antara sepupu2 kat bilion... kali ni perform bad gler.. tah la.. tgn sakit kot..(potong daging rusa ptg tu..hehehe)


bowling time...

ni jela meriahnye raya 2010 saya.... sekian..
moga raya tahun hadapan lebih meriah n happening..
Minal aidil Falfaizin..

WASSALAM..

MnBz
█║▌│█│║▌║││█║▌│║▌║
© OFFICIAL PAGE ©

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

5 orang yang peramah:

Anonymous said...

bestnye....

joegrimjow said...

mat cocoh ado blog!!
haha, baru tahu nih. kemah2

Mark Peace said...

hahaha.. baru nak blaja2 joe.. borink2 baru bukak blog

ann said...

xbest baca yg ni,..gmbar saya xdop,eeee

Mark Peace said...

letak gambar tengango gak u marah org plak nanti yunk...

Post a Comment